How to Help Your Patients Thrive After Cancer

When: March 26, 2021
Time: Noon – 4 p.m. EST
Hosted by: The Dempsey Center and the ReVital Cancer Rehabilitation Team

 

We invite health care professionals to join a virtual event.

How to help your patients thrive after cancer
A team approach utilizing whole person care

If you are a healthcare professional
Click Here to sign up!

A panel of experts, patients and fellow providers will share
their experiences with a variety of supportive services and therapies
that can safely and effectively help patients manage common side effects
and impairments resulting from cancer and its treatment.

Panelists will also explore solutions beyond
pharmacological and surgical interventions
that you can offer your patients to address these challenges.

This FREE event is for you if . . .
You treat patients undergoing cancer treatment
or who have a history of cancer.

You often hear patients say:
“I can’t sleep.”
“I have pain all the time.”
“I have no energy.”

We look forward to having you join the conversation about how,
together, we can help people thrive during and beyond cancer.

Agenda

  • 12:00pm EST  (15 mins) –  A Warm Welcome
    Maureen Higgins – Community Engagement Coordinator, Dempsey Center
  • 12:15pm EST (40 mins) –  The Role of Rehabilitation in Comprehensive Cancer Care
    Michael D. Stubblefield, MD – ReVital National Medical Director
  • 12:55pm EST (15 mins) The Patient Experience – Meet Muffy!
    Muffy T.
  • 1:05pm EST (10 mins) Break
  • 1:15pm EST (60 mins) ReVital Cancer Rehabilitation – Proactive management of CIPN*
    Nikki Langstaff MSPT, CLT – ReVital Program Director
    *1.25 CEU’s available for this session
  • 2:15pm EST (35 mins) The Dempsey Center – An Introduction to Our Supportive Services
    Judy Donnelly, RDN, LD – Nutrition Program Coordinator, Dempsey Center
    Tish Caldwell, Certified Oncology Yoga – Movement & Fitness Coordinator, Dempsey Center
  • 2:50pm EST (10 mins) – Break
  • 3:00pm EST (50 mins) – Cancer Care Team Panel – How to implement whole person care
  • 3:45pm EST (10 mins) Closing remarks
    Maureen Higgins – Community Engagement Coordinator, Dempsey Center
  • 4:00pm EST End of meeting